Jurist arbeidsrecht

Bent u op zoek naar een bedrijfsjurist gespecialiseerd in arbeidsrecht? Voor advies in redelijke taal moet u bij onze gespecialiseerde bedrijfsadvocaten zijn. Transparantie bieden is wat ons onderscheidt als arbeidsrechtjurist.

Wilt u een werknemer schorsen of op non-actief stellen? Heeft u een vraag over gezondheidsproblemen of re-integratie? Heeft u een personeelslid een slechte beoordeling of een onaangename prestatie-evaluatie aangeboden en wilt u weten wat de gevolgen daarvan kunnen zijn? Of heeft u hulp nodig bij het opstellen van juridische documenten? Een advocaat arbeidsrecht helpt u bij het oplossen van een probleem met uw werkgever of werknemer.

Wat valt onder het arbeidsrecht?

De wet die van toepassing is op arbeidsovereenkomsten heet arbeidsrecht. Arbeidsrecht is de wet die de verhoudingen regelt tussen de werknemer en een werkgever. Als er een arbeidsovereenkomst is tussen een werknemer en een bedrijf, dan wordt het arbeidsrecht gebruikt.

Het arbeidsrecht bevat regels over bijvoorbeeld de duur van de arbeidsovereenkomst, de transitievergoeding en de regels voor ontslag. Om conflicten te voorkomen is het verstandig om de knowhow van een arbeidsrechtjurist in te schakelen.

Veel van de wetgeving rondom werk en ontslag is dwingend. Dit houdt in dat het personeelslid vrijwel voortdurend door de wet is beveiligd en dat van de wetgeving niet kan worden afgeweken. Hierdoor is er geen machtsverschil meer tussen bedrijf en werknemer. Ondanks het feit dat de wet duidelijk is, ontstaan er regelmatig conflicten tussen werknemers en bedrijf. Dit gaat meestal over het ontslag, maar ook over andere zaken zoals de betaling van reiskosten en inkomen.

Lees hier verder: Jurist arbeidsrecht