Wanneer is een overeenkomst een rechtsgeldige overeenkomst?

Op een andere manier: Wanneer ben je gebonden aan een overeenkomst? Dat is tenslotte wat je wilt weten. Een grote kans dat je hier bent gekomen omdat je in een situatie zit waarbij iemand anders vindt dat je aan bepaalde afspraken vast zit. Het kan ook zijn dat je informatie zoek om te weten tot hoe ver je kan gaan totdat je ergens aan vast zit. Hoe dan ook, in dit artikel lees je meer over geldige en niet geldige overeenkomsten.

Belofte maakt schuld wordt vaak wel gezegd. Is dat wel echt zo? In het dagelijks leven is het redelijk simpel. Je belooft jouw partner om dit weekend toch echt de tuin aan te vegen. Alle betrokkenen weten dat er wat van elkaar wordt verwacht. Dat wat er is beloofd. Maar heb je dan nu een geldig contract?

Bij lang niet alle afspraken is er sprake is van een geldige overeenkomst. In dit artikel laten we zien wanneer een contract rechtsgeldig is, op welke manier een contract kan ontstaan en wanneer een contract ongeldig is.

Voorwaarden voor een geldig contract
Zoals gezegd ontstaat er bij lang niet alle gemaakte afspraken een rechtsgeldig overeenkomst. Om van een rechtsgeldig contract te kunnen spreken moet er aan bepaalde voorwaarden zijn voldaan. Zo moet er worden gekeken naar aanbod en aanvaarding, naar de wilsverklaring en eventueel gerechtvaardigd vertrouwen. Wat dit allemaal precies inhoudt, lees je hieronder.


Lees hier verder: Rechtsgeldige overeenkomst