Jurist verbintenissenrecht

Het Burgerlijk Wetboek regelt de wetgeving inzake verantwoordelijkheden. Verantwoordelijkheden kunnen ontstaan uit regelgeving, uit overeenkomst of het zijn natuurlijke verbintenissen. Verplichtingen die voortkomen uit de regelgeving kunnen bijvoorbeeld voortkomen uit onrechtmatige daad. Verantwoordelijkheden uit overeenkomst betreffen bijvoorbeeld arbeidsovereenkomsten, koopovereenkomsten of huurcontracten. Onze juristen contractenrecht komen veelvuldig voor in het contractenrecht. Een jurist verbintenissenrecht herkent daardoor de richtlijnen rond verplichtingen in het algemeen.Zowel particulieren als ondernemers hebben allemaal wel eens te maken met de regeling van verbintenissen. Het verbintenissenrecht regelt de rechtmatige verbinding tussen twee partijen. Dit omvat overeenkomsten en contracten die u met anderen sluit. Voorbeelden hiervan zijn een huurcontract, een overeenkomst met een leverancier van kookruimte of een vakman, of een arbeidsovereenkomst. Bovendien zijn er tal van andere afspraken die we in ons leven maken.

Of partijen nu met elkaar zaken doen op bedrijfs- of privébasis, er is altijd een regeling. Bij een conflict tussen partijen is de allereerste stap te kijken naar wat er in het contract staat. Onze juristen contractenrecht zijn allen thuis in het voorstellen, onderhandelen en opstellen van overeenkomsten en ook in het maken of wijzigen van algemene voorwaarden.

Wanneer tussen 2 partijen zakelijke afspraken worden gemaakt, worden deze vastgelegd in een contract. In dit contract worden de (mondelinge) overeenkomsten uitgewisseld de bevoegdheden burgerlijke vrijheden en ook verantwoordelijkheden van beide partijen. Ondanks dat de afspraken van de samenwerking wit en zwart staan, kan het voorkomen dat er een geschil ontstaat over de uitgangspunten van beide partijen. In een dergelijke situatie is de allereerste stap te kijken naar wat er nog in de overeenkomst staat. Daarom is het ongelooflijk belangrijk om bij het opstellen van een contract een gespecialiseerde jurist in te schakelen. Dit garandeert dat u altijd volledig gedekt bent.

Lees hier meer: jurist contractenrecht